Zencefilli Çatlak Kurabiye


Uzun zamandır Kaan’la yapması kolay oluyor diye şekilsiz kurabiye yapıp duruyorduk... İzmir’den dönerken havaalanındaki kafede tarif kitapları gördük. Kaan da kurabiye ve kek ilgisini çeker diye kitaplara bakmaya başladık ve zencefilli çatlak kurabiye tarifini gördüm. İçinde zencefil ve pekmez olduğu için kış mevsimi için ideal bir kurabiye olduğunu düşündüm. Hatta yeni yıl kurabiyesi gibi geldi :) Bu hafta da hasta olduğumuz için evde bol bol vaktimiz oldu, zencefilli de bir kurabiye hemen deneyelim dedim. İlk başta, şeker ve tereyağını çırparken her yere şeker sıçrattık! Tüh dedim pek de iyi bir tarif değil heralde bu! Sonra pişti yumuşak, nasıl bir kurabiye böylesine düşündüm! Yemek yaparken gerçekten sabır çok önemli 😁 kurabiyeler soğuyunca altı yumuşak üstü çıtır oldu ve gerçekten tadına bayıldım... Yılbaşında tekrar yapmayı düşünüyorum 😉

Malzemeler
1 su bardağı şeker
100 gram tereyağı 
2 yemek kaşığı pekmez
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Üzeri için birkaç kaşık toz şeker

Tereyağ, pekmez, yumurta ve şekeri yavaş yavaş çırpın. Tereyağ katı olduğu için toz şekerleri sıçrayabiliyor, dikkat edin :) Ayrı bir kapta un, zencefil, tarçın, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Unlu karışımı da ekleyip iyice yoğurun. Hamuru yuvarlayıp düzleştin, daha sonra şekere batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızqrana kadar pişirin. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi