To'dan Kahvaltılıklar...

Cookieto'nun isim babası, hem kendi tarifini oluşturyor hem de lezzetli yemekler yaratıyor. Ben özellikle omletlerine ve et yemeklerine bayılıyorum. Benim için haftasonları ailecek yapacağımız güzel bir kahvaltıyla başlıyor. Ailemden uzak kaldığım dönemlerde haftasonları en çok özlediğim şeyin To'nun omletleri olduğunu farkettim.Domatesli, mantarlı, biberli, kaşarlı çeşit çeşit omletleriyle haftasonları kahvaltılarının olmazsa olmazı olmuş benim için. Bu tarifleri paylaşmamak da olmaz diye düşündüm ve her hafta yeni tarifleri bu sayfada yayınlayacağım. Umarım bu omletlerle sizin de kahvaltılarınız daha da güzelleşir :)


Kaşarlı Omlet




2 yumurta
Tereyağ bir yemek kaşığı kadar
Kaşar peyniri
Karabiber 
Pul biber 
tuz

Yumurtaları bir kapta çırpın. Kaşar peynirini bir tabağa rendeleyin. Neredeyse bir kase kadar kaşar peyniri rendeliyorum. Tavada erittiğiniz tereyağın üzerine çırptığınız yumurtayı dökün. Yumurta hafif pişmeye yakın kaşarların tamamını tavanın tamamına yayılacak şekilde serpin..Üstüne baharatları dokun. Kasar peyniri eriyince ocaktan alın. Yumurtanın tamamının pişmesini beklemeyin. Az pişmiş daha lezzetli oluyor.

Küp Patatesli Omlet
küp patatesli omlet


2 yumurta
1 adet patates
Sıvı yağ+tere yağ
Kaşar peyniri
Karabiber 
Pul biber 
tuz

Patatesleri küp küp doğrayın. Tavada tere yağ ile sıvı yağı karıştırıp kızdırın.  Patatesleri pişirin. Yumurtaları çırpıp, baharatları da ilave edip karıştırın. Daha sonra patateslerin üzerine yumurtayı dökün. Tavanın üzerini kapatın ve kısık ateşte iyice pişirin. Afiyet olsun :)

KUYMAK


Malzemeler (2 kişilik)
100 gram çeçil peyniri
50 gram kaşar peyniri
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
Su

Bir kaba çeçil peyniri, kaşar peynirini bir kaba alın. Üzerine bir çay bardağı kadar su dökün. 2 yemek kaşığı unu malzemelerin üzerine serpip iyice karıştırın. Unun topaklanmamasına dikkat edin. Daha sonra küçük tavaya tereyağını koyup eritin ve diğer malzemeleri de üzerine boşaltın karıştırın. Peynirlerin erimesiyle kuymağınız hazır. Daha fazla pişirirseniz peynirler kurumaya başlayabilir o yüzden fazla pişirmemeye özen gösterin. Afiyet olsun...







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi