Soya Soslu Sebzeli Nohut
Malzemeler
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
300 gram mantar (yaklaşık 10 tane)
1 adet büyük kırmızı (kapya) biber
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Eğer elinizde hazır haşlanmış nohut yoksa, nohutları bir gece önceden ıslatıp bekletin ve ertesi gün iyice haşlayın.
Havuç ve kapya biberi şeritler halinde, soğanları ve mantarları ay şeklinde kesin.
Tüm malzemeleri pişirmek için hazırladıktan sonra ilk önce soğanları pembeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra havuç ve kırmızı biberleri, daha sonra da mantarı tavaya ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Tüm sebzeler iyice piştikten sonra haşlanmış nohudu tavaya döküp hemen soya sosunu ekleyin. 2-3 dakika malzemeleri ara ara karıştırarak pişirdikten sonra yemeğiniz hazır...
Not: Soya sosu tuzlu olduğu ve çok az tuz tüketmem gerektiği için tuz kullanmadım. Damak tadınıza göre tarife tuz ekleyebilirsiniz.
Nohutları sebzelerle çok pişirdiğinizde kurumaya başlayabilir. Kuru sevmiyorsanız tavada uzun süre pişirmemeye dikkat edin.
Yorumlar
Yorum Gönder