Şekilsiz Kurabiye


Malzemeler
250 gram tereyağ
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz
3-4 su bardağı un

Tereyağ ile şekeri iyice yedirin. Daha sonra yumurta, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin. Un 3-4 bardak yazdım ancak ben 3 bardak kullanıyorum. Normal yaptığımız kurabiyelerden daha yumuşak bir hamuru olması daha lezzetli yapıyor. 3 bardak unla yoğurduktan sonra 10-15 dakika buzdolabında bekletiyorum, çıkardığınızda hala elinize yapışırsa biraz daha un ekleyebilirsiniz, yapışmıyorsa eklemenize gerek yok. Son olarak küçük küçük doğradığınız cevizleri ve üzüm kurularını hamura ekleyip iyice karıştırın. (Dilerseniz fındık, badem, kurukayısı gibi başka kuruyemiş veya kur meyve de kullanabilirsiniz. ) Fırın tepsini yağlayın veya yağlı kağıt serip hamurunuzdan parçalar alıp tepsiye koyun. Adı üzerinde hamura şekil vermeden gelişi güzel parçalar koyun. 180 derecede üzeri kızaran kadar pişirin tabi içinin hamur kalmamasına da dikkat etmek gerek... 

Not: Kuru üzüm ve kuru kayısı fazla koyduğum için yarım su bardağı şeker kullanıyorum. Siz de çok tatlı sevmiyorsanız şekeri yarım su bardağı kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi