Kuru Yemişli Biscotti



















Kaanla doktora gittiğimizde doktor amcası Kaana hipp in organik elmalı bisküvisinden vermişti. O gün bugündür o bisküvileri çok seviyor. Hipp iyi bir marka olsa da paketli ürünlerin az tüketilmesi taraftarıyım. O yüzden de Kaan'a elimden geldiğince evde atıştırmalık bir şeyler hazırlamaya çalışıyorum. Zaten çizgi film izlemeye başladığından beri orada kurabiye yapmışlarsa bizim de evde kurabiye yapmamız gerekiyor, kek yapmışlarsa bizimde evde kek yapmamız gerekiyor :) Geçen hafta içinde sanırım çizgi filmde izlemiş, eve gelir gelmez benden kurabiye istedi. Ben de hem kurabiye hem de bisküvi gibi olsun diye biscotti yapmaya karar verdim. Bütün malzemeleri masaya taşıdık ve ilk kez birlikte kurabiye yaptık, ben de ilk kez biscotti yaptım :) Bu arada yapmadan önce birlikte youtubedan yapılışını izledik, videonun faydası oldu sanırım ben malzemeleri kaba eklerken o da çok güzel çırptı ve yoğurdu. Ve fırından çıkana kadar da zor dayandı :) Neyse ben kavanozda saklarsak daha uzun dayanır, 10 gün idare ederiz diye düşünürken bir hafta geçmeden biscottilerimiz bitti bile :) Büyük ihtimalle bugun tekrar yapacağız, acaba neli yapsak ;) 

Malzemeler
2 yumurta
100 gram tereyağ
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
1 avuç dut
5-6 adet kayısı
5-6 adet fındık
5-6 adet badem
2 yemek kaşığı süt

İlk önce, kayısı, fındık ve bademi küçük küçük doğrayın. 100 gram tereyağını eritin. Daha sonra, bir kaba 2 yumurta kırın üzerine şekeri boşaltıp biraz çırpın. Erittiğiniz tereyağı biraz soğuduktan sonra (çok da soğutmamak gerek tekrar donmaması için) tereyağını kaba boşaltın ve biraz karıştırın. Daha sonra, un, kabartma tozu, tuz, tarçın, vanilyayı da ekleyin, tüm malzemeyi yoğurun. Doğradığınız fındık, kayısı, badem ve dutları da ekleyin; malzemeler iyice karışana kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru rulo yapıp yağlı kağıt serdiğiniz (veya tepsinin tabanını da yağlayabilirsiniz) tepsine koyup üzerine 2 yemek kaşığı süt sürün. 190 derecede 30 dakika pişirin. Pişen ruloyu bir parmak (yaklaşık 1,5 cm kalınlığında) kesin. Kestiğiniz dilimleri tekrar yağlı kağıt üzerine dizip 170 derecede 10-15 dakika daha pişirin. Biscottileriniz hazır afiyet olsun :)

Kaanla izlediğimiz videonun linkini de paylaşayım, isterseniz izleyerek de yapabilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=fyPKAmCy3DI


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi