Susamlı Simit


Blogu açalı uzun zaman olduğu için tarifleri de güncelleme vakti geldi diye düşündüm. Epeydir susamlı simit yapmayınca ilk bu tarifi güncellemek aklıma geldi. Önceki tarifte bir paket kabartma tozu, daha fazla katı yağ ve un kullanmıştım. Şimdi hepsini azalttım :) Alttaki fotoğraf önceki yaptığım susamlı simit. 1 paket kabartma tozu kullanınca biraz daha tombik oluyor, o yüzden yarıya indirdim. Tam olarak pastanedeki simitler gibi değil, ama lezzetli. Kaan hemen kendi yaptığı tepsiyi bitirdi :)) denemek isterseniz tarif aşağıda ;)

Malzemeleri
150 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
3.5-4 su bardağı un

Üzeri İçin
1 yumurtanın akı
Susam

Kabartma tozu ve un dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Unun ilk önce 3 su bardağı kadarını kabartma tozu ile karıştırarak da  kabınıza ekleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar kalan unu da kullanın. (Hala hamur elinize yapışıyorsa azar azar un ekleyebilirsiniz.) Hamurdan küçük parçalar kopararak simit şekli verin. Önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.180 derecede önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya pişirip servis yapın.
Afiyet olsun...

kandil simidi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Soya Soslu Sebzeli Nohut

Kaya Koruğu Mezesi