Çerkez Tavuğu

Malzemeler:
3 adet tavuk göğsü
500gr yoğurt
3,4 yemek kaşığı mayonez
2 su bardağı ceviz içi/
5,6 dilim bayat ekmek içi
5,6 diş sarımsık
150 gr kornişon turşu
1/2 demet dereotu 

Tavuk göğsü haşlandıktan sonra tel tel olacak şekilde ayrılır. Ekmek içi ve ceviz rondoda çekilerek ilave edilir. Karışıma yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsak, ufak doğranmış turşu ve ince ince doğramış dereotu ve yetecek kadar tuz ilave edilir. Servis kabına alınarak üzerine parça ceviz ve dereotu ile süslenir.  
* Diyet yapanlar için ekmek içi yerine yulaf kepeği; mayonez yerine de yağsız yoğurt kullanabilirler.
* Tarif için Jale Hanım'a teşekkür ederim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi