Dereotlu Poğaça




Malzemeler
150 gr tereyağ
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı dereotu
Üzeri İçin Bir yumurta sarısı
(tercihe göre naneli de yapılabilir)

Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı, yoğurt, yumurta akı, tuz, yağ ve ince doğranmış dereotunu bir kapta iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, fırça yardımı ile üzerine yumurta sarısını sürün. 180 dereceye ayarlı fırında üzerine kızarana kadar pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi