Vişneli Cheesecake

cheesecake


Gerekli Malzemeler
1.5 paket burçak bisküvi
100 gr margarin (3 yemek kaşığı) 
6 yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr labne peyniri (1paket)
2 su bardağı süzme yoğurt
200 ml krema (1 paket)
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 paket vanilya
Üzeri için vişne

 
Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin ve içine margarini ekleyerek karıştırın. Kelepçeli kek kalının tabanına yağlı kağıt serip, bu karışımı kaba aktarın ve kaşık yardımıyla düzleştirin. Başka bir kapta 6 yumurtayı ve bir bardak şekeri çırpın. Daha sonra labne peyniri, süzme yoğurt, nişasta, krema ve vanilyayı de ekleyerek çırpmaya devam edin.  Bu karışımı da bisküvilerin üzerine dökerek 180 derece önceden ısıltılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırının ısısını 90 dereceye düşürüp 1 saat daha pişirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin. Üzerine vişneleri dizin ve hazırladığınız jöleyi dökün. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi