İslim Kebabı

Malzemeler
4-5 tane uzun patlıcan
Yarım kilo kuşbaşı et
Bir soğan
Bir sarımsak
Domates
Biber
Tuz-karabiber-pul biber
Salça
Kürdan

Patlıcanları çizgi çizgi soyun. Uzunlamasına şerit şerit kesin. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletip yıkayın ve kızgın yağda kızartın. Patlıcanları kızartmadan önce mutlaka kurulayın. Ayrı bir tencerede biraz daha küçülttüğünüz kuşbaşı etleri çok az yağ dökerek kısık ateşte 1-1buçuk saat pişirin. Suyunu çekmeye yakın, ince ince doğradınız soğan ve sarımsakları ilave edin, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek biraz daha pişirin. Kızarttınız üç şerit patlıcanın içine kuşbaşı eti koyup bohça şeklinde kapatın ve üzerine bir dilim domates ve biber parçasını da koyup kürdanla sabitleyin. Patlıcanlar bitene kadar aynı şekilde bohçalar oluşturun. Son olarak bohçaları tencereye yan yana dizin. Üzerine bir-iki bardak salçalı su döküp pişirin. Servis yaparken tencerede kalan salçalı suyudan da üzerine dökebilirsiniz.

*Annemin en sevdiğim yemeklerinden biridir, bir türlü aynı tada ulaşamadım. Eminim bir püf noktası var ve benden saklıyor :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi