Sebzeli Pirinç Pilavı



Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 adet büyük havuç
100 gr bezelye (Beş altı kaşık)
Çok az mısır
Tuz
Sıvıyağ
Bir tatlı kaşığı tereyağ

Bir su bardağı pirinci iyice yıkayıp ılık suda bekletin. İki bardak su kaynatın. Havuçları küçük küçük doğrayın. Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyup havuçları ekleyin, eğer taze bezelye kullanacaksanız bezelyeleri de ekleyip biraz pişirin. Sonra pirinçleri ilave edip kavurun, eğer konserve bezelye kullancaksanız bezelyeleri pirinçle birlikte ekleyebilirsiniz. Bir buçuk su bardağı su tencereye dökün. Bir tatlı kaşığı tuzu ilave edip pişirin. Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi