Taze Börülce Yemeği



Malzemeler
Yarım kilo taze börülce
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Toz şeker
Zeytinyağı

Börülceleri güzelce yıkayıp, ayıkladıktan sonra bir kaba kırın. Soğan, sarımsakları ve domatesleri küçük küçük doğrayın. Tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağ döküp ilk önce soğan ve sarımsakları kavurun, daha sonra börülceleri de ekleyip çok az karıştırın. (Sebzeleri pişirmeden önce çok az kavurursanız tadını yemeğe daha iyi vermektedir.) Üzerine domatesleri dökün. Bir yemek kaşığı salçayı ilave edin, bir tatlı kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı şekeri de döküp kısık ateşte pişirmeye başlayın. Eğer sebze yemekleri sulu seviyorsanız biraz su da ilave edebilirsiniz. Börülceler hafif piştikten sonra malzemeleri karıştırın ve kısık ateşte börülceleriniz yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun....


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi