Zeytinyağlı Barbunya

taze barbunya
Malzemeler
Yarım kilo taze barbunya
1 orta boy patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2-3 parça küçük sarımsak
Salça
Tuz
Şeker
Zeytinyağ
Su

Barbunyaları yıkayıp, ayıklayın. 10 dakika kadar haşlayın ve süzün. Daha sonra patates ve havuçları küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.  Tencereye zeytin yağını dökün ve soğan+sarımsakları kavurun. Ardından havuç ve patatesleri, daha sonra da barbunyaları ekleyip biraz kavurun. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz, bir küp şeker ve bir tatlı kaşığı salça ilave edip, bir bardak su dökün. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Servis yaparken üzerine dilerseniz doğranmış maydanoz veya nane serpebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi