Sebzeli Makarna Tarifi

vegetable pasta

Hafta sonları genellikle öğleden sonra kolay atıştırmalıklar yapmak ve bazen akşam yemeğini de bu şekilde halletmek alışkanlık haline geldi. Geçen hafta sonu eşimle makarna yapmaya karar verdik. Evdeki malzemeleri masanın üzerine çıkardık. Eşim kıymalı makarna yapmaya karar verdi, bense kıymalı makarna pek sevmem. Öyle olunca şefler yarışıyor yapalım dedik ve ben sebzeli o kıymalı makarna yaptı. Dayanamayıp kıymalı makarnanın da tadına baktım, gerçekten güzeldi, ama benim sebzeli makarnam daha güzel oldu :P Evde jüri olmayınca oylar eşit kaldı... Dilerseniz sebzeli makarnayı deneyip oy verebilirsiniz ;)

Malzemeler
Burgu makarna
Mantar
Kırmızı biber
Yeşil biber
Domates kurusu
Yarım domates
Bir tatlı kaşığı salça
Mısır
Tulum peyniri
Zeytin yağı
Tuz
Kekik

Makarnayı pişirmeye başlamadan önce domates kuruları 10 dakika kadar sıcak suya bekletip yumuşatın. Biberleri, mantarlı ve yumuşayan domatesleri yıkayıp doğrayın. Domatesi rendeleyin. Malzemeleri bir kenara ayıralım.
Tencereye pişireceğiniz makarnayla orantılı olarak su koyun. Genelde makarna paketlerinin arkasında ne kadar su koyacağınız, kaç dakika pişireceğiniz yazar; oradan kopya çekebilirsiniz :) Tenceredeki su kaynadıktan sonra içine biraz zeytin yağ ve bir tatlı kaşığı kadar tuz, daha sonra da makarnaları boşaltın. Ben makarnaları çok pişmiş sevmediğim için 8 dakika pişiriyorum. Makarnalar piştikten sonra süzgece döküp soğuk sudan geçirelim. 
Şimdi sebzeleri pişirme zamanı... İlk önce geniş bir tavaya zeytin yağını dökün, biberleri ve mantarları kavurmaya başlayın. Daha sonra salçayı ekleyip biraz daha karıştırın. Salçalar kavrulmaya başlayınca domates rendesini ekleyin. Tüm malzemeler pişmeye yakın mısırı da ekleyin. Üzerine hafif kekik serpiştirin., biraz da tuz ekleyebilirsiniz. İki üç dakika daha pişirdikten sonra süzgeçteki makarnaları ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın. Servis için geniş bir kaseye makarnayı boşaltın üzerine tulum peynirlerini ufalayın. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi