Üzümlü-Cevizli İrmik Tatlısı

cevizli irmik tatlısı

Eşim normalde irmik helvasını çok sever. Yılbaşı için hem daha kolay oluyor hem de daha rahat şekil veririm diye sütlü irmik tatlısı yapmıştım. Hem arkadaşlarımız hem de eşim o gün yaptığım irmik tatlısını çok beğendi. Birkaç hafta sonra yine irmik tatlısı istedi. Ben de az ölçüde tatlıyı  yapmaya başladım. Eşim de yemek yapmayı sevdiği için mutfağa gelip kontrole başladı :) Normalde cevizleri üstüne serpmeyip bu sefer içine at daha güzel olur dedi. O ceviz atarsa ben de üzüm atarım dedim ve bu tatlıyı yaptık. Arkadaşlarıma anlatınca eşim için ARGE dediler :) gerçekten de cookieto'nun ARGE'si :) işte ARGE'nin geliştirdiği sütlü irmik tatlısı:

Malzemeler (2-3 kişilik)
2,5 bardak süt
4,5 yemek kaşığı irmik
4,5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağ
1 çay bardağı üzüm
1 çay bardağı kırılmış ceviz

Tencerenin içine sütü boşaltın ve tereyağ hariç diğer malzemeleri ekleyin. Tencerenin içindeki malzemeleri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişmeye yakın tereyağını da ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın. Ocağın altını kapatınca üzüm ve cevizleri ekleyip 5-10 dakika daha üzüm ve cevizi tatlının içinde dağıtmak için karıştırın. Tenceredeki malzemeyi küçük kaselere dökün. Servis yaparken düz bir tabağa kasedeki tatlıyı ters çevirip üzerine de tarçın dökebilirsiniz... Afiyet olsun... :)

İlk kez denediğim için malzemeleri az miktarda kullandım, daha kalabalıksanız veya daha çok yapmak isterseniz ölçülerinin oranlarını arttırabilirsiniz :)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi