Üzümlü-Cevizli İrmik Tatlısı
Malzemeler (2-3 kişilik)
2,5 bardak süt
4,5 yemek kaşığı irmik
4,5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağ
1 çay bardağı üzüm
1 çay bardağı kırılmış ceviz
Tencerenin içine sütü boşaltın ve tereyağ hariç diğer malzemeleri ekleyin. Tencerenin içindeki malzemeleri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişmeye yakın tereyağını da ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın. Ocağın altını kapatınca üzüm ve cevizleri ekleyip 5-10 dakika daha üzüm ve cevizi tatlının içinde dağıtmak için karıştırın. Tenceredeki malzemeyi küçük kaselere dökün. Servis yaparken düz bir tabağa kasedeki tatlıyı ters çevirip üzerine de tarçın dökebilirsiniz... Afiyet olsun... :)
İlk kez denediğim için malzemeleri az miktarda kullandım, daha kalabalıksanız veya daha çok yapmak isterseniz ölçülerinin oranlarını arttırabilirsiniz :)
Yorumlar
Yorum Gönder