Bezelye Çorbası


Malzemeler
500 gram bezelye
1 adet patates
1 küçük boy Soğan
1 diş sarımsak
2 bardak süt
2-2,5 bardak sıcak su
Karabiber
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ




Patatesleri küp küp, soğan ve sarımsağı da orta boy doğurayın. Doğradığınız soğan ve sarımsağı iki yemek kaşığı yağda kavurun. Daha sonra bezelyeleri ekleyip bezelyeyi de biraz yağda çevirin. Daha sonra tencereye sütü ekleyin. Bezelye ve patates yumuşadıktan sonra tüm malzemeyi blenderdan geçirin. İstediğiniz kıvama göre 2 veya 2,5 bardak koyu isterseniz daha az sıcak suyu tencereyi yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun :)

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi