Mantar Çorbası (kremasız)


Malzemeler
300 gram mantar
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı Tereyağ
2 su bardağı süt
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Dereotu

Mantarları küçük küçük doğrayın. Sarımsağın da kabuğunu soyup ikiye bölün. Tencereyi yağı koyun ve tereyağ eriyince sarımsağı atıp çok az pişirin. Daha sonra mantarları ekleyin suyunu çekene kadar pişirin. Mantarların üstüne unu döküp biraz kavurun. Sütü topaklanmaması için yavaş yavaş ekleyip bir yandan da tüm malzemeyi karıştırın. Süt kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynadıktan sonra sıcak suyu, tuz, karabiber ve doğranmış dereotunu da ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirin. Çorbanız hazır afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi