Kestaneli Pilav


Kışın habercisi kestane bu yıl pazarlarda el yakar durumda. Pahalılığından dolayı neredeyse pazarda kalsın biz eve almayalım diyeceğiz. Oysa eskiden sobalı evlerimizin üzerinden eksik olmazdı. Kış akşamları kestaneyle tatlanırdı. Hangi ara kilo kilo alabildiğimiz sebze-meyveyi alırken dahi hesap kitap yapar olduk anlamıyorum. 
Pahalılıkla ilgili içimi de döktüğüme göre; gelelim kestaneli pilavın hikayesine :) Annem İzmir'den gelirken bir kiloya yakın kestane getirmiş.  Güzelce fırında közledik. Ancak hepsini bitiremedik. Kilosu 15 TL olan bir şey zayi edilir mi? Hemen değerlendirmemiz lazım diyerek kestaneli pilav yapmaya karar verdik...

Malzemeler
1 su bardağı pirinç
Kestane
Kuş üzümü
Çam fıstığı
Yenibahar
Tarçın
Tuz
Su
Tereyağ
Zeytinyağ

Pilavı hazırlamadan önce kestaneleri fırında közleyip kabuklarını soyun ve pilavda kullanacak şekilde elinizin altında hazır tutun :) Daha sonra pirinçleri ve kuş üzümünü yıkayın. Tencereye tereyağ ve zeytinyağı dökün. Daha sonra çam fıstığını biraz kavurun. Hafif kızarınca sırayla kestane ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü de ekledikten sonra malzemelerin üzerini kapacak şekilde sıcak su dökün. Tuz, yenibahar ve çok az (çay kaşığının ucu kadar koydum) döküp tüm malzemeyi karıştırın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinç yumuşamazsa biraz daha sıcak su ilave edip pişirin. Afiyet olsun...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi