Balkabağı Çorbası


Malzemeler
1 Kg Bal kabağı
250 ml Krema
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Bağ Dereotu
50 gr Tereyağ
205 ml Süt
Tuz-Karabiber

Balkabakları küp şeklinde doğranır. (çok küçük olmasına gerek yok) Derin bir tencerede tereyağının yarısı kızdırılır. Doğranan bal kabakları yağda biraz kavrulur. Daha sonra tuz ve karabiber ekleyerek 10-15 dakika suda(balkabaklarının üzerini kaplayacak kadar su yeterli) kaynatılır. Blenderdan geçirilir. Krema ve süt eklenerek çırpılır. İki yumurta sarısı kaynayan karışıma yavaş yavaş ilave edilir. Çorba dereotu ile süslenerek servis edilir. 
*Balkabaklarının kavrulmasının nedeni, kavrulan sebzeler yemekte tadını daha iyi bırakır.
* Krema yoğunluğunu arttırdığı için yerine süt de kullanılabilir.
Değişik bir tat, denenebilir...

Yorumlar

  1. Himm cok lezzetli gorunuyor, hemen denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Tarifini yazdım sonunda :) istediğin zaman nedenyebilirsin, kıvamı yoğun oluyor ve tatlı, değişik bir tadı var. Sanırım Türk damak tadına pek uygun değil ama benim hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi