Limonlu Cheesecake


Gerekli Malzemeler
1.5 paket burçak bisküvi
100 gr margarin (3 yemek kaşığı) 
6 yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr labne peyniri (1paket)
2 su bardağı süzme yoğurt
200 ml krema (1 paket)
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2-3 yemek kaşığı limon suyu

Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin ve içine margarini ekleyerek karıştırın. Kelepçeli kek kalının tabanına yağlı kağıt serip, bu karışımı kaba aktarın ve kaşık yardımıyla düzleştirin. Başka bir kapta 6 yumurtayı ve bir bardak şekeri çırpın. Daha sonra labne peyniri, süzme yoğurt, nişasta, krema ve vanilyayı de ekleyerek çırpmaya devam edin. En son limon suyu ve rendelenmiş limonları da ekleyerek karıştırın. Bu karışımı da bisküvilerin üzerine dökerek 180 derece önceden ısıltılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırının ısısını 90 dereceye düşürüp 1 saat daha pişirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletip servis yapın.  
* Tikveşlinin kreması daha koyu kıvamlı olduğu için onu tercih edebilirsiniz.
* Tarif için İpek'e teşekkür ederim :)) 



Yorumlar

  1. İlk deneme için oldukça başarılı...Devamı geldikçe daha geçerli tatlar olacağından şüphem yok.Teşekkür ederiz ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun, ben de tekrar tekrar denemeyi düşünüyorum, fotoğraf çekene kadar :))

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten bir harika :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi