Barbekü Soslu Karnabahar


Eşim bir gün çok yakın arkadaşının çok lezzetli karnabahar yaptığını söyledi. Eşim et çok sever be sebze ile arası pek yoktur. Açıkçası eşim bir karnabahar yemeğini beğendiği için çok şaşırdım.. Hemen tarifi bulmam gerekiyordu :) birkaç kez eşime sordum nasıl yaptı diye, sadece sosladığını  söyledi. Tesadüf birkaç gün sonra arkadaşı ile alışverişte karşılaştık. Ayak üstü tarifi verdi, daha sonra linki yolladı. Normalde ben barbekü sosu sevmem ama bu tarifte tadı belli bile olmuyor, karnabahara ise güzel bir lezzet veriyor.

Malzemeler
Karnabahar
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ
İki kaşık barbekü sos

Karnabaharları küçük parçalara ayırıp yıkayın ve süzün. Daha sonra geniş bir kapta karabiber, tuz ve zeytinyağı döküp karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin ve karnabaharları tepsiye dizip 20 dakika 200-220 derecede pişirin. Daha sonra karnabaharları bir kaba boşaltın, barbekü sosu döküp karıştırın. 10 dakika daha fırında pişirin. Barbekü soslu karnabahar et ve balık yemeklerinin yanında çok güzel oluyor, tavsiye ederim ;)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi