Humus
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı zeytinyaği
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı zeytinyaği
2 diş sarımsak
1 adet limon (biraz daha az ekşi isterseniz yarım da olur)
Tuz
1 adet limon (biraz daha az ekşi isterseniz yarım da olur)
Tuz
Su (1/2 bardaktan az kullandım)
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Pul biber
Kırmızı toz biber
Nohutları yumuşaması için bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün, nohutlarınızı yumuşayana kadar haşlayın. 1 su bardağı haşlanmış nohutların kabuklarını çıkarıp bir kaba alin. Üzerine tahin, zeytinyağ, limon suyu, sarimsak, tuzu ekleyip blendardan geçirin. Pürüzsüz hale getirmek icin az az içme suyu ekleyip blendardan gecirmeye devam edin. Ben yarım bardaktan az kullandım suyu, humusun çok sıvı olmaması için suyu kontrollü şekilde kullanmakta fayda var. Ezme işiniz bittiğinde tereyağını eritin, pul biberleri ve toz biberi ekleyin. Humusu bir kaba alıp ortasına yağı boşaltın. Kenarlarını kırmızı toz biberle süsleyin. Humus hazır, afiyet olsun :)
Kırmızı toz biber
Nohutları yumuşaması için bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün, nohutlarınızı yumuşayana kadar haşlayın. 1 su bardağı haşlanmış nohutların kabuklarını çıkarıp bir kaba alin. Üzerine tahin, zeytinyağ, limon suyu, sarimsak, tuzu ekleyip blendardan geçirin. Pürüzsüz hale getirmek icin az az içme suyu ekleyip blendardan gecirmeye devam edin. Ben yarım bardaktan az kullandım suyu, humusun çok sıvı olmaması için suyu kontrollü şekilde kullanmakta fayda var. Ezme işiniz bittiğinde tereyağını eritin, pul biberleri ve toz biberi ekleyin. Humusu bir kaba alıp ortasına yağı boşaltın. Kenarlarını kırmızı toz biberle süsleyin. Humus hazır, afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder