Deniz Börülcesi


Malzemeler
Deniz börülcesi
Zeytinyağ
Limon
Sarımsak

Deniz börülcelerini iyice yıkayıp temiz suda bekletin. Bazen kökleriyle koparılabiliyor, o zaman köplerini kesip öyle yıkayabilirsiniz, kumlardan kurtulduğunuz için daha rahat yıkayabiliyorsunuz. Börülcelerinizi yıkadıktan sonra bol suda haşlayın. Börülcelerin sapından tutup çekebilene kadar haşlayın. Börülceleri tek tek içindeki ince saptan sıyırarak temizleyin ve bir kaba alın. Börülceleri ayıklama işiniz bittikten sonra zeytinyağ, limon ve sarımsakları ekleyin. Deniz börülceniz hazır afiyet olsun :)

* Deniz börülcesi çok tuzlu olduğu için özellikle bol suda haşlamaya ve tuz kullanmamaya özen gösterin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi