Tel Şehriye Pilavı

Tencereye çok az sıvıyağ koyup tencereyi ateşe koyun. Bir bardak tel şehriyenin yarısını pembeleşinceye kadar kavurun. Eriştelerin yarısını önce kavurunca iki renkli gibi oluyor ve daha güzel gözüküyor.Diğer yarısını da tencereye ekleyip üzerine örtecek kadar sıcak su ekleyin. Bir çay kaşığından az tuz döküp karıştırın ve ocağın altını kısıp pişmesini bekleyin. Piştikten sonra çok az tereyağ koyup karıştırın ve pilavı dinlemesi için bırakın.
 
Tarif için Arzu'ya teşekkür ederim. Tel şehriyeden pilav yapmak hiç aklıma gelmemişti, hem çok kolay ve hızlı pişiyor hem de lezzetli. Denemenizi tavsiye ederim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi