Tavuklu Bezelye

Malzemeler
Bir parça tavuk göğsü
Yarım kilo bezelye
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük soğan
2 diş sarımsak
Zeytinyağ
Salça
Tuz, kırmızı biber ve kekik

Soğan ve sarımsağı ince ince, tavuk göğsünü de küp küp doğrayın. İlk önce soğan ve sarımsağı yağda iyice kavurun. Ardından tavuk göğüslerini atın, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte tavukları pişirin. Tavuklar pişerken patates ve havuçları da küp küp doğrayın. Tavuklar hafif haşlandıktan sonra patates ve havuçları ekleyip biraz daha kavurun, en son bezelyeleri de ekleyin ve salça, tuz, kırmızı biber ve kekiği ekleyip, üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Patates, havuç ve bezelyelerle uğraşmak istemezseniz garnitür de kullanabilirsiniz. Konserve kullanırsanız tavuk göğüslerini biraz daha pişirmeniz gerekir. Ben salçayı suda eritip suyla birlikte döküyorum daha rahat oluyor. Tüm malzemeleri kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.

* Kırmızı biber fikri için Olcayto'ya teşekkür ederim :))

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi