Krep İçinde Tavuk Sote


krep tavuk sote


Malzemeler
Tavuk göğsü
Havuç
Kırmızı biber
Yeşil biber
Mantar
Mısır
Karabiber- Tuz
Kırmızı biber- Kekik
Krep İçin:
1 bardak un
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Sıvı yağ
Üzerine:
Kaşar peyniri
Maydanoz

İlk önce krepleri hazırlayalım.Derin bir kaseye unu koyun. Süt ve suyu ekleyerek karıştırın. Unun topaklanmaması için yavaş yavaş süt ve suyu ekleyin. Daha sonra yumurtayı ve tuzu da ilave edip çırpmaya devam edin. Tavaya bir tatlı kaşığı yağ, ardından bir kepçe karışımdan ilave edin. Hafif kızardıkça tabağa alın. İkinci, üçüncü krepten sonra tava kızgın olduğu için daha çabuk pişiyor, yanmaması için dikkat edin :)

Daha sonra kreplerin içine koyacağımız tavuk sotemizi hazırlayalım. Bunun için tavukları küçük kesin, bir iki kaşık sıvı yağ koyduğunuz tavaya tavukları atın ve tavanın üzerini kapatıp pişmeye bırakın. Tavuklar pişerken sebzeleri küçük küçük doğrayın. Tavuklar pişmeye yakın, sebzeleri de atın. Tüm malzeme suyunu çektikten sonra malzemeler hafif kızarana kadar pişirin. Baharatları da ilave edip ocağın altını kapatın.

Tavuk sotede hazırlandıktan sonra kreplerin üzerine koyun ve krepleri bohça şeklinde kapatın. Üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Dilerseniz ya tencerede ya da fırında biraz daha ısıtıp kaşarları eritebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Dilerseniz tavuk soteye sopan ve sarımsak veya sevdiğiniz başka malzemeler de koyabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi