Kızartma Tadında Fırında Sebzeler
Malzemeler
Patlıcan
Kabak
Havuç
Kırmızı biber
Yeşil biber
Patates vb sebzeler
Tuz
Zeytinyağ
Patlıcan, kabak, patates ve havuçları soyup dilimleyin. Patatesler sebzelere göre daha geç pişeceği için biraz daha ince doğrayabilirsiniz. Kırmızı biberleri de sevdiğiniz şekilde kesin. Bir kaba iki-üç kaşık zeytinyağ dökün. Sebzeleri de kaba boşaltıp üzerine tuz serperek karıştırın. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serpip sebzeleri dizin. Yeşil biberler daha çabuk piştiği için daha sonra fırındaki sebzelere ekleyebilirsiniz. Tüm sebzeler piştikten sonra kaba boşaltın. Ben üzerine yoğurt ve domates sos dökerek servis yapıyorum ve tam kızartma tadında sebzelerimi yiyorum :) Dilerseniz siz de yoğurt ve domates sosla servis yapabilirsiniz ;) Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder