Domates Soslu Deniz Börülcesi Tarifi


Yazlıkta komşuda pişer bize de düşer. Yan komşumuz helva mı yaptı bir tabak bize yollar, biz de içli köfte mi yapıldı bir tabak onlara gider... Komşuluğun ölmediği ender yerlerden biri bizim site :) Bir akşam yemekten önce komşularımızdan Şükran Teyze deniz börülcesi getirdi. Annem genelde deniz börülcesini sade yapar. Ben de evde ne gördüysem onu yaparım :) Artık evde domates soslu deniz börülcesi de gördüğüme göre hemen denemem gerekti. Klasiğini daha çok sevdim ama bu da lezzetli. Arada değişiklik olsun derseniz deniz börülcesini domatesle de deneyebilirsiniz ;)

Malzemeler
Deniz börülcesi
Zeytinyağ
Limon
Domates
Sirke

Deniz börülcelerini iyice yıkayıp temiz suda bekletin. Bazen kökleriyle koparılabiliyor, o zaman köplerini kesip öyle yıkayabilirsiniz, kumlardan kurtulduğunuz için daha rahat yıkayabiliyorsunuz. Börülcelerinizi yıkadıktan sonra bol suda haşlayın. Börülcelerin sapından tutup çekebilene kadar haşlayın. Börülceleri tek tek içindeki ince saptan sıyırarak temizleyin ve bir kaba alın. 

Börülceler piştikten sonra domatesleri rendeleyin. Daha sonra sonra zeytinyağ, limon ve çok az sirkeyi ekleyin. Deniz börülceniz hazır afiyet olsun :)

* Deniz börülcesi çok tuzlu olduğu için özellikle bol suda haşlamaya ve tuz kullanmamaya özen gösterin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi