Domates Soslu Deniz Börülcesi Tarifi
Malzemeler
Deniz börülcesi
Zeytinyağ
Limon
Domates
Sirke
Deniz börülcelerini iyice yıkayıp temiz suda bekletin. Bazen kökleriyle koparılabiliyor, o zaman köplerini kesip öyle yıkayabilirsiniz, kumlardan kurtulduğunuz için daha rahat yıkayabiliyorsunuz. Börülcelerinizi yıkadıktan sonra bol suda haşlayın. Börülcelerin sapından tutup çekebilene kadar haşlayın. Börülceleri tek tek içindeki ince saptan sıyırarak temizleyin ve bir kaba alın.
Börülceler piştikten sonra domatesleri rendeleyin. Daha sonra sonra zeytinyağ, limon ve çok az sirkeyi ekleyin. Deniz börülceniz hazır afiyet olsun :)
* Deniz börülcesi çok tuzlu olduğu için özellikle bol suda haşlamaya ve tuz kullanmamaya özen gösterin.
Yorumlar
Yorum Gönder