Kumpir Tarifi
Hafta sonları öğleden sonra kolay şeyler yaparak yemek işini geçiştirmeyi seviyoruz. Bu hafta sonu da kumpir yapmayı denedik. Aşağıda saydığım malzemeler benim kumpirde yediğim klasik malzemeler. İsterseniz salam, amerikan salatası, kırmızı lahana hatta kısır bile koyabilirsiniz... İçindeki malzemeler tamamen sizin tercihinize kalmış, aynı şekilde malzemelerin miktarları da... Ben özetle genel olarak kumpiri nasıl yapacağınızı anlatıyorum ;)
Malzemeler (2 kişilik)
Büyük boy patates
Tereyağ (2 yemek kaşığından biraz az)
Kaşar peyniri
Sosis (2 adet orta boy sosis)
Rus salatası
Mısır
Zeytin
Turşu
Tuz
Ketçap
Mayonez
Patatesleri fırında içi yumuşayıncaya kadar közleyin.Patates pişerken sosisleri suda haşlayın.
Patates piştikten sonra ortasını açıp biraz ezin, sonra tereyağ, tuz ve kaşar peyniri ekleyip hem kaşar peynir hem de tereyağ eriyinceye kadar iyice patatesleri ezin. Patatesin kenarlarını soymamaya özen göstererek kenarlarını de ezmeyi ihmal etmeyin. Patates püre haline geldikten sonra sosisleri pürenin üstünde dilimleyin. Üstüne rus salatası , mısır, zeytin, turşu ekleyin. Son olarak ketçap mayonez sıkarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder