Böğürtlen Soslu Muhallebi Tarifi

tatlı tarifleri
Malzemeler
4 bardak süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

Böğürtlen Sos İçin

Bir kase böğürtlen
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su

Muhallebi için 4 bardak süt, 3 yemek kaşığı nişasta, 6 yemek kaşığı şeker ve vanilyayo tencereye boşaltın ve kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kıvamı iyice koyulaşıp fokurmaya başlayınca ocağın altını kapatın ve muhallebinizi kaselere boşaltın ve soğumaya bırakın.


Böğürtlen sosu için böğürtlenleri iyice yıkayıp bir tencereye boşatın. Üzerine nişasta, şeker ve suyu ekleyip kaynatın. Böğürtlenler iyice ezilip sos kaynamaya başlayınca hazır sosunuzu soğumaya bırakın.

Muhallebi ve sos soğuyunca sosu muhallebinin üzerine paylaştırın. Üzerine birer tane böğürtlen koyarak süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi