Hasan Paşa Köfte Tarifi

füzyon mutfağı

Malzemeler 
400 gram kıyma
Yarım su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yenibahar
Kırmızı biber

Üzeri için
Patates 
Süt
Tereyağ
Salça 
Su 

İlk önce köfteyi yapmakla başlayalım. Kıymayı bir kaba alalım. Üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyim. Üzerine galeta ununu boşaltalım. Daha sonra yumurtayı kırıp tüm malzemeye baharatları ekleyip iyice yoğuralım. Annem, güzel köftenin püf noktasının uzun süre yoğurmak olduğunu söylediği için ben 15 dakika kadar malzemeleri yoğurdum :) Köfte hazır olunca bir saat kadar dolapta bekletin. 
Köfteleri hazırlamaya başlamadan, patatesleri haşlayalım. Patateslerin daha çabuk pişmesi için soyup, 3-4 parçaya bölebilirsiniz. Patatesler haşlanırken köfteleri yuvarlayıp ortasını çukurlaştırın. Tek tek köfteleri borcam veya tepsiye dizin.
Köfteler hazırlanana kadar patatesler de pişmiştir. Püreyi yapmaya başlayabiliriz. Patateslerin içinde olduğu tenceredeki suyu süzün. Patatesleri patates ezeceği veya çatalla biraz ezin. Daha sonra içine tereyağ atıp biraz daha ezin. Daha sonra süt ve tuz ekleyin içinde hiç patates parçası kalmayacak şekilde ezin. Ben patates ezeceği yerine bu aşamada çatal kullanmayı tercih ediyor. Tüm patatesler ezildikten sonra çok az daha süt dökerek 2-3 dakika pişirin.
Püreyi hazırladıktan sonra köftedeki çukurların içine doldurun. Bir bardak suda bir yemek kaşığı salçayı eritip tepsiye dökün. Köfteler pişene kadar 220-250 derece fırında pişirin. Dilerseniz benim gibi füzyon tabak hazırlayarak da servis yapabilirsiniz ;) Afiyet olsun.

türk füzyon mutfağı



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi