Tahinli Kurabiye





Uzun süredir taslak olarak kalan tarifi biraz değiştirip yayınlıyorum ☺️ Önceki tarifte yağ ve şeker çok fazlaydı, şimdi yarısından belki daha da az kullanarak bu kurabiyeyi yaptım. Benim çok hoşuma gitti, tahinin tadını seviyorsanız sizin de seveceğinizi düşünüyorum 😉

Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş fındık
2-2,5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Geniş bir kaba tereyağ ve pudra şekerini koyun; tereyağ yumuşayana kadar yoğurun. Sonra pekmez ve tahini ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ekleyin. Unu 2 bardak koyup kıvamına göre kalanını ekleyin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Hamur elinize yapışmıyorsa kalan unu eklemenize gerek yok ☺️ Yapışıyorsa kalan unu yavaş yavaş ekleyin, çünkü çok un koyduğunuz zaman şekil verirken dağılıyor ve tadı da bozuluyor. Son olarak fındığın yarısını da hamura ekleyip fındıkları hamurda iyice karıştırın.
Hamurunuz hazırsa ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar alıp hafif avucunuz içinde bastırıp kalan fındığa batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 
175-180 derecede önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 10-15 dakika içinde bizim fırında pişti. Hızlı piştiği için takip etmenizde fayda var. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi