İzmir Köfte




Malzemeler
400 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
Birkaç tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yenibahar
2-3 adet patates
2-3 adet biber
2 adet domates

Sos İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı salça
1 bardak su
Kırmızı toz biber

Köfteleri yapmaya başlamadan önce patatesleri daha geç piştiği için patatesleri pişirmeye başlayalım. Patatesleri soyup elma dilim şeklinde doğrayın. Daha sonra bir yemek kaşığı yağ ile karıştırıp yağlı kağıt üzerine dizin ve fırında pişirin. Biberlerinizi de patates pişmeye yakın doğrayıp fırındaki tepsiye koyabiliriz.

Patatesler pişerken köfteyi yapmaya başlayabiliriz. İlk önce köfte için kullanacağımız malzemeleri hazırlayalım. Soğanı rendeleyin. Maydanozları incecik doğrayın. Diğer malzemeleri de karıştırma kabınızın yanına dizin :) Kıymayı bir kaba boşaltın. Üzerine yumurtayı kırın, rendelediğiniz soğanları, galata unu, maydanozu, tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı ekleyin. Köfte harcını iyice yoğurun. Daha sonra elips şekilde şekillendirip yağlı kağıt koyduğunuz tepsinin üzerine dizin ve fırınınızın özelliğine göre 200-250 derecede pişirin.

Patates ve köfte piştikten sonra, bir kapta bir yemek kaşığı salça, bir bardak su ve bir çay kaşığı kırmızı toz biberi karıştırıp hafif kaynatın. Benim kullandığım domates salçası oldukça tuzlu olduğu için sosa veya tüm malzemeleri pişirirken tekrar tuz kullanmıyorum ve sosu da biraz pişiriyorum ki yemek daha çabuk hazır olsun. En son olarak köfte, patates, biber ve domatesi cam bir tepsiye alın üzerine sosu dökün. Tekrar fırında 15 dakika kadar pişirin. İzmir köfteniz hazır afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi