Yoğurt Soslu Buharda Sebzeler



Eskiden annelerimiz günlerde en az 6-7 çeşit pasta börek yani hamurişi yapmadan misafir ağırlayamazlardı. Zaman ilerledikçe alınan kilolar yüzünden neredeyse her Gün Grubunun aldığı ortak kararla bu pasta börek sayısı azaltılmaya başlandı. Her ne kadar az sayıda yiyecek hazırlayacağız deseler de 6-7 çeşitten az yiyecekle misafir ağırlayamam diyen kadınlar çözümü salata, meze tarzı daha hafif yiyeceklerde buldu. Eşimin annesi de aile içinde yapılan bir günde yoğurt soslu sebzeleri hazırlamıştı. Sebzeyi zaten çok severim. Eşimin annesinin de eli oldukça lezzetlidir. Sonuç olarak bu yemeğin tarifini öğrenip denemem gerekti. Teyzem de ev hediyesi tefal düdüklü tencere aldı, içinde de buhar aparatı vardı. Kilolarıma dikkat etmem gereken bir dönemde olunca buharda sebze fikri çok hoşuma gitti ve hemen denedim :) Sadece sosu için yağ kullandım, dilerseniz salçalı sos yapmayabilirsiniz... Lezzetli yiyeceklerle de hem sağlığımızı hem de formumuzu koruyabiliriz... Benim gibi kilosuna dikkat etmesi gerekenler için öneririm ;)

Malzemeler
Brokoli
Karnıbahar
Kırmızı biber
Havuç
Yoğurt
Salça
Su
Zeytinyağ

Brokoli, karnıbaharı temizleyip yıkayın. Daha sonra havucu soyup doğrayın. Kırmızı biberi de doğrayın. Buharda pişirmek için kullanacağınız kabın en altına havuç, üzerine karnıbahar, sonra brokoli ve kırmızıbiber koyun. Havuç ve karnıbahar yumuşayana kadar pişirin. Havucu kalın doğradıysanız havuç karnıbahardan daha geç pişer, o yüzden havuçları çok kalın doğramamaya çalışın. Ben sebzelerin vitamini gitmesin diye buhar aparatında pişiriyorum. Ama buharda pişirmek için uygun tencere yoksa suda haşlayabilirsiniz. Ama sebzelerin tadının gitmemesi için uzun süre haşlamamak da fayda var. 
Sebzeleriniz haşlandıktan sonra servis yapacağınız kaba boşaltın. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpın. Üzeri için biraz daha lezzetli ve malesef kalorili olacak ama salçalı sos hazırlayalım. Bir yemek kaşığı salçayı bir yemek kaşığı zeytinyağda kavurun, üzerine yavaş yavaş su dökerek sosu kıvamlandırın. Sebzeler hafif soğuduktan sonra yoğurt ve sosu dökün. Dilerseniz üzerine nane, kekik gibi baharatlar da atabilirsiniz. Afiyet olsun :)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi