Mantı Makarna


Malzemeler
Makarna
Yoğurt
Salça
Zeytinyağ
Tuz
Su
Kekik
Nane
Kırmızı biber

Makarnaları haşlamak için bir tencerede su ısıtın. Isınan suyun içine makarnaları atın ve makarnanın cinsine göre 6-10 dakika arasında pişirin. Makarnalar pişerken bir kapta yoğurdu çırpın. Başka bir tencerede bir salçayı yağda kavurmaya başlayın ve üzerine hafif su dökerek sosunuzu hazırlayın. Makarnalar piştikten sonra süzün. Tabağa boşaltın, üzerine yoğurt ve salçalı sosu dökün. Son olarak sevdiğiniz baharatları da tabağınıza serpin. Mantıya benzer makarnanız hazır, afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi