Sade-Kakaolu Cupcake


Eşimin ablası çok güzel sade-kakaolu kek yapar. Hatta tarifi daha önce vermiştim :) Bizim evdeki fırın küçük olduğu için normal kek kalıbı ile kek yapmam ise oldukça güç oluyor. Birkaç denemeden sonra ben de çözümü cupcake yaparak buldum :) Kakaolu-sade cupcake de tuba ablanın kekinin cupcake şekline dönüşmüşü :) 


Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
2 yemek kaşığı kakao 
1 buçuk su bardağı un
Kağıtlı kek kalıbı

Yumurta ve şekeri 15 dakika çırpın. Kakao, un ve kabartma tozu dışında kalan diğer malzemeleri ekleyip çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kek hamurunun yarısını kek kalıplarını iki parmak kadar boş kalacak şekilde doldurun. Daha sonra kalan kek hamuruna 2 yemek kaşığı kakao ekleyin ve çırpın. Kakaolu karışımı da kek kalıplara eşit bir şekilde doldurun. Kek kalıplarını 180 derece önceden ısınmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Çok çabuk piştiği için fırını sık sık kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Şeker çok fazla olmadığı ve kakaosu yoğun olduğu için çok ağır gelmiyor. Genelde herkes beğeniyor, yapmanızı tavsiye ederim :) Herkese afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi