Kabaklı Kek




Tarif için anneme teşekkür ederim. Yıllarca kek süsü, zaman zaman da fıstıklı kek diye kuzenimi kandırıp kabak yedirtti. Sebze yemeyen çocuklar için de süper bir tarif...

Kabaklar sulandığı için önceden rendelemeyin, tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra ilave edin. Kek için 2 bardak un yetmesine rağmen kabakla daha yumuşak olacağı için yarım bardak daha un ilave ettim. Kabakları karışıma ilave ettiğimde diğer malzemeler az diye bir an panik oldum; ama iyice karıştırdığınızda her şey normale dönüyor :)

Malzemeler 
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ (1 bardak eksik koydum)
Vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
2 buçuk su bardağı un
Kabartma tozu
1/2 su bardağı kırılmış Ceviz
2 orta boy kabak

Kabakları güzelce yıkıyıp kurulayın ve bir kenara koyun. 3 yumurtayı detrin bir kaba koyup bir dakika çırpın. Daha sonra sırayla şeker ve sıvıyağı da ekleyip birer dakika daha çırpın. Ardından vanilya ve tarçını, sonra un ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. (Kabartma tozu ve unu bir kapta karıştırırsanız kek daha güzel kabarır.) Karışıma cevizleri ufak ufak parçalayıp atın. Kabakları soymadan rendeleyin ve karışıma ilave edin. Tüm malzemeler tamamlandıktan sonra kaşıkla iyice karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına boşaltın, önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 30-40 dakika pişirin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi