Portakal Soslu Kırmızı Et
Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı portakal
Sıvıyağ
Tuz-Karabiber
Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın ve yıkayın. İki kaşık sıvıyağ döktüğünüz tencereye etleri boşaltın, üzerine tuzunu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Etler pişerken soğanları şerit şerit ince bir şekilde doğrayın. Tavaya üç kaşık sıvıyağ döküp soğanları iyice kavurun. Sonra üzerine portakal suyunu dökün. Tuz ve karabiber ekleyip biraz pişirin. Daha sonra önceden pişirdiğiniz etleri ilave edip sos kaynayana kadar pişirin. Portakal soslu değişik lezzetteki etiniz hazır, afiyet olsun :)
Yarım kilo kuşbaşı
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı portakal
Sıvıyağ
Tuz-Karabiber
Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın ve yıkayın. İki kaşık sıvıyağ döktüğünüz tencereye etleri boşaltın, üzerine tuzunu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Etler pişerken soğanları şerit şerit ince bir şekilde doğrayın. Tavaya üç kaşık sıvıyağ döküp soğanları iyice kavurun. Sonra üzerine portakal suyunu dökün. Tuz ve karabiber ekleyip biraz pişirin. Daha sonra önceden pişirdiğiniz etleri ilave edip sos kaynayana kadar pişirin. Portakal soslu değişik lezzetteki etiniz hazır, afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder