Portakal Soslu Kırmızı Et

Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı portakal
Sıvıyağ
Tuz-Karabiber

 Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın ve yıkayın. İki kaşık sıvıyağ döktüğünüz tencereye etleri boşaltın, üzerine tuzunu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Etler pişerken soğanları şerit şerit ince bir şekilde doğrayın. Tavaya üç kaşık sıvıyağ döküp soğanları iyice kavurun. Sonra üzerine portakal suyunu dökün. Tuz ve karabiber ekleyip biraz pişirin. Daha sonra önceden pişirdiğiniz etleri ilave edip sos kaynayana kadar pişirin. Portakal soslu değişik lezzetteki etiniz hazır, afiyet olsun :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi