Elmalı Pasta

Malzemeler
250 gr margarin
250 gr pudra şekeri
2 yumurta
Vanilya
Kabartma Tozu
Aldığı kadar Un
1 kilo elma
1 tatlı kaşığı tarçın
 4-5 Yemek kaşığı şeker
Ceviz


Oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini daha rahat yoğurabilmek için küçük parçalar halinde bir kaba kesin.250 gr pudra şekerinden bir çay tabağı kadar kenara üzerini süslemek için ayırın. Daha sonra pudra şekeri, vanilya, yumurta, kabartma tozu ve unu  kaba ilave edip yoğurun. Hamur elinize yapışmayacak hale gelende kadar azar azar un ekleyerek yoğurun. Daha sonra iki parçaya ayırın. Bir parçasını tepsiye yayın. İçi için bir kilo elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Daha sonra ceviz, şeker ve tarçını ilave edip iyice karıştırın. Elmalı karışımı tepsiye yaydığınız hamurun üzerine dökün. Elmaların üzerini de kalan hamurla küçük küçük parçalar halinde kapatın. Bir nevi hamurla yamalayın. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında üzerini kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra elmalı pasta biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökün... Süper lezzetli elmalı pastanız hazır, afiyet olsun :)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Soya Soslu Sebzeli Nohut