Kabak Tarator


Malzemeler
2 adet orta boy kabak
Ceviz
Yoğurt
Mayonez
Tuz
Zeytinyağı
Sarımsak (Tercihe göre)

Kabakları iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelediğiniz kabakları tavaya boşatın. Üzerine biraz zeytinyağ gezdirip kavurun. kabaklar pişerken bir kase yoğurda iki tatlı kaşığı mayonez ve tuz döküp çırpın. Kabaklar hafif soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın. Cevizleri parçalayıp, dilerseniz sarımsak da ilave edip biraz daha karıştırın. Servis tabağına boşaltın ve üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağ gezdirin. Afiyet olsun....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Soya Soslu Sebzeli Nohut