Mantarlı Börek
Malzemeler
1 paket mantar
1 adet orta boy soğan
5 adet yufka
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Mantarları ve soğanları küçük doğrayın. İlk önce soğanları iyice kavurun. Daha sonra mantarları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. En son karabiber, kırmızı biber, kekik ve tuzu ekleyip biraz daha karıştırın. Tepsiyi hafif yağlayın ve İlk yufkayı serin. Üzerine bir kapta çırptığınız yumurta, yoğurt, süt ve yağ karışımını sürün. Üzerine bir yufka daha serin. Üzerine hazırladığınız mantar sotenin tamamını dökün. Üzerine bir kat yufka serin. Yufkanın üzerine yoğurtlu karışımı sürün. Üzerine bir kat daha yufka sürüp tekrar karşımdan sürün. En son üzerine susam döküp 200 derecede pişirin. Çıtır çıtır mantarlı böreğiniz hazır afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder