Islak Kek
Malzemeler
4 yumurta
2 bardak şeker
1 bardak sıvıyağ
1 bardak süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
2 buçuk bardak un
Yumurtayı 1 dakika çırpın. Ardından şekeri daha sonra yağı da ekleyip birer dakika daha çırpın. Süt, kakao ve vanilayayı ekleyip çırpmaya devam edin. Oluşan karışımdan bir bardak ayırın. Un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırıp diğer karışıma ekleyip iyice çırpın. Kek kalıbını yağlayıp içine boşaltın. Önceden ısıttığınız 180 derecede fırında pişirin. Kekiniz piştikten sonra dilimleyin ve bir bardak ayırdığınız kakaolu karışıma dökün. Eğer kekiniz daha ıslak olmasını isterseniz yarım bardak süt ilave edip keke dökebilirsiniz.
Ben bu yaptığımda ceviz koymadım ama isterseniz ceviz veya fındıkla kekini tatlandırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder