Etli Dürüm

beef wrap


Bazen her gün yediğimiz klasik yemeklerden sıkılırız. Pilav, makarna, yeşil fasulye yerine şöyle güzel bir içli köfte, sarma, mantı olsun isteriz.. İsteriz, isteriz ama uğraşmak da istemeyiz!! İşte ben o dönemlerde içli köfte gibi olmasa da kendime hemen bir dürüm yapıyorum :) Hem çok uğraştırmıyor hem de lezzetli bir yemek yiyorum... Özellikle bu hafta sonu da yemekle uğraşmayayım diyenler için güzel bir atıştırmalık...

Malzemeler (Dört kişilik)
4 parça biftek
Zeytinyağ
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet havuç
1 adet soğan
2 yemek kaşığı konserve mısır
Soya sosu
1 adet Meksika biberi (Acı sevenler için)
Lavaş 

Bifteklere zeytinyağ sürüp bir kaba koyun. Üzerine kapatıp en az bir saat buzdolabında bekletin. Vaktiniz varsa daha çok bekletin çünkü et daha yumuşak oluyor. Biftekleri ızgara tavada yağ kullanmadan pişirin. Etlerin yapışmaması için tava ısınmadan etleri koymayın. 
Etler pişerken, soğanları jülyen şeklinde kesin ve tavaya koyun. Daha sonra kabak ve havucu soyun. Tüm sebzeleri de soğanlar gibi jülyen doğrayın. Soğanların üzerine zeytinyağ gezdirip pişirmeye başlayın. Soğanları hafif yakmayı seviyorum, o yüzden sebzeleri atmadan soğanların iyice pişmesini bekliyorum, çünkü soğan iyice pişince sebzelerle birlikte pişerken hafif yanıyor. Soğanlar iyice piştikten sonra ilk havuçları, daha sonra biberleri, daha sonra kabağı en sonra da mısırları atıp pişirmeye devam edin. Sebzeler pişmeye yakın üzerine soya sosu döküp tüm malzemeyi biraz daha pişirin.
Etler pişmeye yakın lavaşları etlerin üzerine koyup ısıtın. Daha sonra büyük bir tahtada etleri doğrayın. Lavaşların üzerine sebzeleri eşit şekilde paylaştırın. Üzerine etleri de ekleyin dürüm yapın. 
Dilerseniz turşu, ketçap, mayonez veya dilediğiniz sosu da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi