Kış Salatası

meyve salatası


      İki haftadır kar yağacak diye bekleyip durduk. Bu hafta kış kendini gösterdi, İstanbul'da gök gürültüsü ile yağan kar herkesi şaşkına döndürdü. Sabah kar, ara öğün güneş, öğle yemeğinde sulu kar, ara öğün yağmur akşam tekrar kar herkesin dengesini bozdu... Bir anda gelen soğuk havalar etrafımdaki herkesi hasta etti :( Öyle olunca direnci yükselmek için kış salatası yapmak da zorunluluk oldu :)
       Kış salatasını yapması çok basit. Kış meyveleri ile kurutulmuş yaz meyvelerini karıştırıp yaz ile kış vitaminlerini birleştirip ekstra güçlü bir salata hazırlıyoruz...Soğuk havalarda direncinizi yükselmek için tam bir vitamin deposu ;) Ben evde bulunduğu için aşağıdaki malzemeleri kullandım. Dilerseniz nar, armut, greyfurt, kuru kayısı, kuru erik gibi farklı meyvelerle de yapabilirsiniz... 

Malzemeler
Ayva
Elma
Portakal
Mandalina
Kuru dut
Kuru üzüm
Yaban mersini
Ceviz
Çiğ badem
Çiğ fındık
Bal

Tüm meyveleri dilimleyip bir kapta karıştırın. Servis yapacağınız kaselere eşit bir şekilde paylaştırın. Kuru yemişleri ve kuru meyveleri de bir kapta karıştırıp servis yapacağınız kasedeki meyvelerin üzerine serpin. Son olarak her kaseye bir tatlı kaşığı bal gezdirin. Kış salatanız hazır, sağlıklı kalın :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi