Kremalı Çıtır Tavuk
Malzemeler
Tavuk göğsü
Krema
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı toz biber
Kekik
Tavuk göğüslerini yıkayıp eşit parçalarda kesin. Tavuk parçalarını bir kaba alın, üzerine kremayı boşaltın. Bir gece buzdolabında bekletin.
Bir kaba galeta ununu, kırmızı biber, kekik, pul biber veya sevdiğiniz diğer baharatları ilave edip, tavuklara eşit dağılması için iyice karıştırın.Daha sonra tavuk parçalarını galeta ununa bulayıp yağlı kağıda dizin. 225 derece 30 dakika pişirin. Tavuk parçalarının içi kırmızı kalmışsa biraz daha pişirebilirsiniz. Elleriniz kremalı olacağı için önceden tepsiye yağlı kağıt sermeyi unutmayın.
Ben çıtır patatesle servis yapıyorum, dilerseniz sizde yanına çıtır patetes yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Eğer siz cipsle denemek isterseniz tariften galeta unu ve baharatları çıkarıp, cipsleri un haline getirip tavuklarını cips parçalarına bulayın.
Yorumlar
Yorum Gönder