Ekşi Pırasa

pırasa yemeği

Normalde pırasanın tadını çok sevmem, hatta genelde de yiyemem... Pazarda alışveriş yaparken biraz da pırasa alıp denemeye karar verdim. Nasıl yapsam da yiyebileceğim hale getirsem diye düşünürken bol limonla yiyebildiğim aklıma geldi. Ben de gerçekten bol limonla pişirdim ve baya ekşi bir pırasa yemeği ortaya çıktı. Benim gibi pırasanın tadına bayılmıyorsanız ekşili pırasanın tadına bayılacaksınız :)

Malzemeler (2 kişilik)
İki sap pırasa
Bir adet küçük boy havuç
Bir adet küçük boy soğan
Bir kahve fincanı limon
Zeytinyağ
Tuz
Su

Yemeği pişirmeye başlamadan önce bir kahve fincanını dolduracak kadar limonu  sıkıp hazırlayın. Soğanları küçük küçük doğrayıp tencereye boşaltın. Havuçları soyup halka halka kesin. Pırasaları da temizleyip yıkayın ve havuçlar gibi halka halka doğrayın. Soğanların üzerine zeytinyağ döküp kavurmaya başlayın. Soğanları iyice kavurduktan sonra  havuçları ve pırasayı ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine önceden hazırladığınız limon suyunu dökün. Pırasaların üzerini örtecek kadar su dökün. Yemeğin tuzunu da ekleyip karıştırın ve yemeği pişirmeye bırakın. Havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi