Güveçte Sebzeli Et


Malzemeler
250 gram kuşbaşı et 
200 gram mantar
Yeşil biber
2-3 adet domates
Tuz 
Karabiber
Kırmızı biber
Kekik
Zeytinyağ
Kaşar peyniri

Kuşbaşı etleri bir kapta üzerine biraz zeytinyağ döküp en az bir saat buzdolabında bekletin. Etleri dolapta beklettikten sonra etleri tencereye alıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Etler pişerken sebzeleri hazırlamaya başlayabiliriz. İlk önce tüm malzemeyi yıkayıp kurulayalım. Daha sonra domateslerin kabuklarını soyup doğrayalım. Biberleri ve mantarları da doğrayıp bir kaba alalım. Etler pişmeye yakın tavaya bir iki kaşık zeytinyağ döküp ilk önce biberleri, sonra mantarı son olarak da domatesleri ekleyip pişirelim. Sebzeler pişmeye yakın baharatları atıp biraz daha pişirelim. Baharatların ne kadar kullanılacağını yazmıyorum, çünkü tamamen damak tadınıza göre karar verebileceğiniz bir şey. Karabiberi çok koyduğunuzda baya acı oluyor, o yüzden karabiberi yarım çay kaşığından az kullanmanızı önerebilirim.
Etleri ve sebzeleri pişirdikten sonra tüm malzemeyi güvece boşaltın. Üzerine kaşar peynir rendeleyip 200-250 derece kaşar peynirler eriyine kadar pişirin. Eğer kaşar peynirleri kızarmış seviyorsanız kızarmasını da bekleyebilirsiniz. Güveçte sebzeli etimiz hazır afiyet olsun :)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi