Fesleğen Pestolu Makarna TARİFİ
Malzemeler
Kalem makarna
Bir demet fesleğen
Yarım su bardağı ceviz içi
Bir diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
İlk önce fesleğenleri iyice yıkayıp kurulayın. Daha sonra rondoda çekin. İçine ceviz, sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, karabiber ve tuzu da ekleyip tüm malzemeler iyice ezilene kadar rondoda çekin.
Makarnaları pişirmek için tencere su koyup kaynamaya bırakın.Su kaynayınca içine biraz zeytinyağ ve tuz atıp makarnaları 8-10 dakika haşlayın. Daha sonra makarnalar pişince süzün.
Sosunuz ve makarnanız hazırsa ikisini buluşturma vakti geldi... Bir tava 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ ile rondoda çektiğiniz malzemeleri dökün. Sosu bir iki dakika pişirip makarnaları da tavaya boşaltın.Sosu makarnalara iyice yedirene kadar karıştırın. Son olarak makarnalara tercihinize göre biraz karabiber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....
Yorumlar
Yorum Gönder