Musakka


Malzemeler
3 adet patlıcan
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Maydanoz
Bir bardak su

Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın. Doğradığınız patlıcanları bir kaba boşaltın, üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağ döküp patlıcanlara yağı yedirin. Daha sonra bir tepsiye yağlı kağıt serin üzerine yağladığınız patlıcanları dizip 180-200 derecede pişirin.
Patlıcanlar pişerken soğan, sarımsakları ve domatesi doğrayın. 1 yemek kaşığı yağda soğan ve sarımsak tavada pembeleşinceye kadar pişirin. Sonra kıymayı ilave edin. Kıymanın suyu çekmeye yakın doğranmış domatesleri tavaya ekleyin. Üzerine tuz ve diğer baharatları ekleyin. Hafif sulu kalana kadar pişirin. 
Patlıcan ve kıyma piştikten sonra, patlıcanları borcama dizin, daha sonra üzerine kıymayı boşaltın. Üzerine iki yemek kaşığı kadar yağ gezdirin. Bir bardak suda erittiğiniz salçayı malzemelerin üzerine dökün. Üzerine domatesleri dilimleyip dizin. Yarım saat kadar veya fırınınız daha hızlı pişiriyorsa kıymaların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarmaya yakın maydanozları incecik doğrayıp üzerine serpin. Birkaç dakikada bu şekilde pişirdikten sonra hafif musakkanız hazır. Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi