Patates Püresi


Malzemeler
3-4 adet Patates
1-2 yemek kaşığı Tereyağ
2-3 fincan Süt
Tuz

Patatesleri soyun, daha çabuk haşlanması için 3-4 parçaya şeklinde kesin. Bir tencerenin içine su koyun ve patatesleri haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra tenceredeki suyu süzün. Patatesleri patates ezeceği veya çatalla biraz ezin. Daha sonra içine tereyağ atıp biraz daha ezin. Daha sonra süt ve tuz ekleyin içinde hiç patates parçası kalmayacak şekilde ezin. Ben patates ezeceği yerine bu aşamada çatal kullanmayı tercih ediyor. Tüm patatesler ezildikten sonra çok az daha süt dökerek 2-3 dakika pişirin.
Et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edebilirsiniz ;)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk Mezesi

Kahveli Ayvalar

Kaya Koruğu Mezesi